Herken je dit?
Vaak wordt een verandering onder de vlag van een bekende tool, filosofie of aanpak uitgevoerd. Andere organisaties doen het ook. 'Nee, het is geen hype', maar kennelijk vinden we dit allemaal - op dit moment - de beste methode, dus reserveren we er budget voor. Hoe vaak leidt dit niet tot doel-middel verwarring: de techniek wordt een doel op zich en uiteindelijk zijn de resultaten teleurstellend.
Verder zien we dat onder de druk van de waan van de dag en ingegeven door pragmatische oplossingsgerichtheid direct met de 'oplossing' aan de slag wordt gegaan. Maar we hebben nog niet eens goed in kaart gebracht wat de situatie is! Zo ontstaat verandermoeheid: "dit hebben we al geprobeerd...".

Zo doen wij dat!
In wezen is elke verandering een transitie, kleiner of groter. De manier waarop wij die aanpakken is vooral afhankelijk van de vraag en van de context.
Uiteindelijk is het belangrijkste dat er verbinding is met de diepere vragen en de bedoeling, de intenties en het hogere doel. Tegelijkertijd zijn wij uitstekend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en methodes en passen die toe wanneer dat relevant is en de situatie er om vraagt.